Najnovije vesti

GEJTS OPET GLUMI PROROKA: Evo kada milijarder u najboljem slučaju očekuje kraj pandemije (VIDEO)
Foto: Shutterstock, EPA/Gian Ehrenzeller

Bruka

GEJTS OPET GLUMI PROROKA: Evo kada milijarder u najboljem slučaju očekuje kraj pandemije (VIDEO)

Planeta

Bil Gejts ovih dana jednostavno ne može prestati da iznosi svoja
mišljenja o koronavirusu. U svom najnovijem razmišljanju, plutokrata je
predvidio da će se pandemija zaključiti do 2022. godine – zahvaljujući
vakcinama u koje je uložio velika sredstva.

U intervjuu za Foks Njuz, osnivač Majkrosofta je predvideo da će se za ljude u Sjedinjenim Državama život vratiti u normalu do leta 2021. zbog napretka postignutog u razvoju vakcina protiv te bolesti.

Poslovni magnat je istakao da očekuje da će SAD početi da odobravaju vakcine za javnu upotrebu početkom sledeće godine. Rekao je da je „optimističan“ u pogledu pandemije koja „neće trajati u nedogled“.

„Kraj epidemije? Najbolji slučaj je vjerovatno 2022. ali tokom 2021. trebali bismo biti u mogućnosti da srušimo broj obolelih ako problemu pristupimo globalno“, rekao je Gates za Foks njuz u nedelju.

„Dakle, znate, hvala Bogu da je postojala tehnologija vakcina, da je došlo do nansiranja istraživanja, da su kompanije postavile svoje najbolje ljude na to. Zbog toga sam optimista da ovo neće trajati u nedogled“, dodao je.

Multimilijarder je rekao da misli da bi američka Uprava za hranu i lijekove mogla odobriti „tri ili četiri“ formule vakcina. Tada bi se postavilo pitanje kako će se vakcine distribuirati, rekao je Gejts, izjavivši da je razočaran što SAD nisu planirale proizvodnju i distribuciju vakcina u siromašnijim zemljama.

„SAD se nisu pokazale na pitanju pomaganja u kupovini vakcine za zemlje u razvoju“, požalio se on. Gejts je glavni investitor u farmaceutskom sektoru i usmerio je milione dolara samo u razvoj sedam različitih vakcina protiv Covid-19.

Prethodno je rekao da bi između 70 i 80 procenata svetske populacije moralo da se vakciniše protiv virusa pre nego što se iko nada da će ponovo živeti normalnim životom.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...