TRAMP U UN: Amerika nastavlja sudbinu mirotvorca, pomogla na normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine!
Foto: EPA / Tannen Maury

virtuelna sednica

TRAMP U UN: Amerika nastavlja sudbinu mirotvorca, pomogla na normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas na virtuelnoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenh nacija da Sjedinjene Američke Države ispunjavaju svoju sudbinu mirotvorca, nakon što su pomogle da se postignu sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, kao i sporazum o normalizaciji odnosa između izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.

Tramp je u govoru ocenio da Svetska organizacija mora da traži odgovornost Kine zato što nije uspela da spreči širenje korona virusa od kojeg je preminlo oko 200.000 Amerikanaca i skoro milion ljudi širom sveta.

On je optužio Kinu da nije na vreme podelila informacije o novoj zaraznoj boleasti, koju naziva "kineskim virusom".

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je u uvodnoj reči da se svet suočava sa "epohalnom" zrdavstvenom krizom, prenosi AP.

Ukazao je i na najveću ekonomsku nesreću i gubitak radnih mesta od Drugog svetskog rata, opasne pretnje ljudkim pravima i pretnju noviog hladnog rata između SAD i Kine.

Brazilski predasednik Žair Bolsonaro odbacio je kritike na račun svoje vlade zbog politike u oblasti zaštite životne sredine.

Branio je i način na koji je Brazil, druga zemljha na svetu najteže pogođena korona virusom, odgovorio na pandemiju, prenosi Rojters.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Tannen Maury

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track