PRVE SLIKE UŽASA SA KAVKAZA: Iz Nagorno-Karabaha objavili fotografije žrtava jutrošnjeg sukoba (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: EPA-EFE/VAHRAM BAGHDASARYAN / PHOTOLURE

brutalno

PRVE SLIKE UŽASA SA KAVKAZA: Iz Nagorno-Karabaha objavili fotografije žrtava jutrošnjeg sukoba (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Planeta -

Kancelarija zaštitnika ljudskih prava nepriznate Nagorno-Karabaške republike saopštila je o desetinama ranjenih tokom granatiranja od strane Azerbejdžana.

„Prema ažuriranim podacima, sva veća i mnoga manja naselja, uključujući gradove Stepanakert, Askeran, Martakert, Martuni, Hadrut i Šuši, bili su izloženi napadima dronova i artiljerijskom granatiranju. Samo u Stepanakertu ranjeno je više od 10 osoba, uključujući decu i žene“, navodi se u saopštenju kancelarije objavljenoj na Fejsbuku.

U spornom regionu Nagorno-Karabaha jutros je ponovo izbio sukob Jermenije i Azerbejdžana, a jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su oborena dva azerbejdžanska helikoptera.

Portparolka ministarstva Šušan Stepanjan rekla je da su jermenske snage pogodile tri azerbejdžanska tenka.

Nagorno-Karabah je etnički jermenska enklava u sastavu Azerbejdžana koja je van kontrole Azerbejdžana od kraja rata 1994. godine. Obe strane imaju jako vojno prisustvo duž demilitarizovane zone koja odvaja region od ostatka Azerbejdžana.

Stepanjan je rekla da je današnji sukob počeo azerbejdžanskim napadom, ali Azerbejdžan je saopštio da je jermenska strana napala i da je Azerbejdžan krenuo u kontraofanzivu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja