Pijana htela da vozi avion sa 254 putnika

Pijana htela da vozi avion sa 254 putnika

Planeta -
Posada je posumnjala da je pilotkinja pod uticajem alkohola i obavestila kontrolu leta, koja joj je zabranila upravljanje "boingom 767"

KANBERA - Australijska aviokompanija Kantas ervejs suspendovala je pilotkinju koja je pokušala da leti pod uticajem alkohola, saopstilo je australijsko regulatorno telo za civilnu avijaciju.

Posada je posumnjala da je pilotkinja pod uticajem alkohola i obavestila kontrolu leta, koja joj je zabranila upravljanje "boingom 767", u kojem je u trenutku poletanja bilo 254 putnika. Portparol Uprave za bezbednost u civilnoj avijaciji (Civil Aviation Safety Authority) Piter Gibson rekao je da je test urađen prošle nedelje pokazao da je ta žena prekoračila granicu propisanu pilotima od 0,02 odsto alkohola u krvi. Gibson je rekao da mu nije poznata količina alkohola nađena u njenoj krvi. Granica za vožnju automobilom u Astraliji iznosi 0,05 odsto. Ta pilotkinja je otkrivena prošlog ponedeljka kada je trebalo da poleti iz Sidneja za Brisbejn u Boingu 767-300. Gibson je rekao da je 45 australijskih pilota prešlo dozvoljenu granicu nivoa alkohola u krvi od 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track