PUN KABINET SARADNIKA, GOSTI U BELOJ KUĆI, MITINZI Tramp je lako mogao da se zarazi, ovako su mu izgledali dani do potvrde korone
Foto: Profimedia

predsednik sad

PUN KABINET SARADNIKA, GOSTI U BELOJ KUĆI, MITINZI Tramp je lako mogao da se zarazi, ovako su mu izgledali dani do potvrde korone

Planeta -

Kancelarije su tesne, posetioci stalni, a šef ne voli da se nose maske. Dobro došli u Belu kuću Donalda Trampa, u koju se koronavirus lako ugnezdio i zarazio i njega samog.

Nakon što je u petak objavljeno da su Donald Tramp i njegova supruga Melanija zaraženi, počela je trka u otkrivanju kontakata. A to nije lako.

Izbegavanje političkih mitinga u zatvorenom, nošenje maski i poštovanje društvenog razmaka, ništa od toga nije vredilo za Donalda Trampa. U sredu ga je na skupu u Minesoti pratila bliska suradnica Houp Hiks, koja je dan kasnije dobila pozitivan nalaz na koronavirus.

Trampova kampanja se sada zaustavlja. Skup predviđen za petak u Floridi je otkazan, a u subotu je trebao ići u Viskonsin, dok mu je za sledeću nedelju u planu bila Arizona.

Deo skupova u kampanji bio je organizovan na otvorenom, ali Tramp se prošle nedelje obratio stotinama svojih pobornika u dvoranama u Floridi i Džordžiji.

Vašington post: Na svečanosti u čast proslave nominacije Ejmi Kone Baret za Vrhovni sud niko se nije pridržavao mera

Takođe je u Beloj kući primio brojne goste kojima je svečano objavio da za sudiju Vrhovnog suda namerava da imenuje Ejmi Konej Baret. Ona je negativna na koronavirus.

Prema pisanju Vašington posta, u Beloj kući bila su barem dva svečana dočeka u čast proslave nominacije Ejmi Konej Baret za Vrhovni sud. Među onima na događaju u Beloj kući bili su državni tužilac Vilijam Bar i mnoštvo senatora.

Malo ljudi nosilo je maske, a nije bila poštovana ni mera fizičke distance.

Bela kuća je sa svojim malim prostorijama i hodnicima često prebukirana. Čak se i slavni Ovalni kabinet brzo napuni saradnicima.

Na primer, vrlo uticajni Trampov zet Džerad Kušner radi u jednoj od najmanjih prostorija Bele kuće, ali "ima dobru lokaciju" jer je tik do predsednikove privatne trpezarije, njegove omiljene prostorije.

Njujork tajms: Hiksova je prve simptome osetila nakon povratka sa skupa u Minesoti

U Beloj kući radi 400 osoba, a osim novinara koji strogo poštuju preporuku o nošenje maski, malo ko od osoblja ima istu naviku.

U Beloj kući zna da bude tesno, a još je više tako u predsedničkom avionu, njegovom helikopteru ili u limuzini koju zovu Zver, gde su putnici u neposrednoj blizini predsednika.

Houp Hiks je u utorak Trampa pratila u Klivlend na prvu debatu sa Džoom Bajdenom i zatim dan kasnije u Minesotu.

Njujork tajms navodi da je 31-godišnjakinja osetila prve simptome po povratku iz Minesote i da je otišla u izolaciju.

Tokom debate u Klivlendu porodica Donalda Trampa stigla je sa maskama, kao i porodicom Džoa Bajdena, ali su ih Trampovi uskoro skinuli.

Trumpovi saradnici uz to nisu nosili zaštitne maske tokom višednevnih priprema za prvu predsedničku debatu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track