KONTRADIKTORNE INFORMACIJE O TRAMPU UNELE KONFUZIJU: Šta je prava istina o zdravlju američkog predsednika?
Foto: Profimedia

vašington

KONTRADIKTORNE INFORMACIJE O TRAMPU UNELE KONFUZIJU: Šta je prava istina o zdravlju američkog predsednika?

Planeta -

Iako se američki predsednik Donald Tramp obratio Amerikancima video porukom iz svoje bolničke sobe u vojnoj bolnici Valter Rid, niz kontradiktornih informacija prethodnih dana o njegovom realnom zdravstvenom stanju uneo je konfuziju u javnu sferu

Obrativši se javnosti iz svoje bolničke sobe, nekonvencionalno odeven u majicu i jaknu, Tramp je izjavio da se oseća „znatno bolje“.

Iako je tim predsedničkih lekara juče saopštio da se predsednik oseća bolje i da već govori o povratku u Belu kuću, šef osoblja predsedničke administracije Mark Medouz u neformalnom razgovoru sa novinarima je rekao da situacija „nije baš zadovoljavajuća“.

U poslednja 24 sata predsednikove vitalne funkcije su za brigu i narednih 48 sati će biti presudni za njegov oporavak. Još nije na putu ozdravljenja", izjavio je Medouz.

Ova izjava šefa osoblja Bele kuće data je pod uslovom da se ne saopštava izvor iz kojeg stiže, a samo nekoliko sati kasnije Medouz je na konferenciji za štampu dao potpuno drugačiju izjavu u kojoj navodi da je Tramp veoma dobro i da su doktori veoma zadovoljni njegovim vitalnim funkcijama, preneo je Rojters.

Jedan savetnik američkog predsednika rekao je pod uslovom da se ne navodi njegovo ime da je predsednik bio ljut zbog Medouzovih prvih komentara, iako su mediji potvrdili da je američkom predsedniku administriran kiseonik pre odlaska u bolnicu „Valter Rid“, jer je imao poteškoća sa disanjem.

Svi izvori iz Bele kuće odbili su da spekulišu za koliko bi dana predsednik SAD mogao da izađe iz bolnice, a doktor Konli je izjavio da „predsednik još nije stao na zelenu granu“, ali da je primio prve dve od pet prepisanih doza remdezivira, kao i terapiju regeneronom, jednim eksperimentalnim lekom, cinkom, vitaminom D, melatoninom i aspirinom.

Zbog svojih godina i gojaznosti, predsednik SAD Donald Tramp je izložen većem riziku od najtežih simptoma kovida 19.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja