TRAMP BESAN KAO RIS NA SVOG ČOVEKA OD POVERENJA: Otkrio odakle cure informacije iz Bele kuće o njegovom zdravlju!
Foto: EPA / The White House

korona u beloj kući

TRAMP BESAN KAO RIS NA SVOG ČOVEKA OD POVERENJA: Otkrio odakle cure informacije iz Bele kuće o njegovom zdravlju!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp je veoma ljut na šefa osoblja Bele kuće Marka Medouza jer je opovrgao tvrdnje lekarskog tima Bele kuće o njegovom zdravstvenom stanju.

Kako saznaje CNN iz dva upućena izvora, Mark Medouz je označen kao "povreljivi anonimni izvor u Beloj kući", koji je u neformalnom razgovoru sa novinarima izrekao ocene o Trampovom zdravstvenom stanju koje se razlikuju od onih zvaničnih koje su nešto ranije mediji dobili od vojnog doktora Šona Konlija.

foto: Profimedia / Michael Reynolds

Medouz je u subotu, naime, grupi izvečtača neformalno rekao da su u poslednja 24 sata zdravstveno stanje predsednika Trampa i njegove vitalne funkcije razlog za brigu, kao i da će narednih 48 sati biti od kritičnog značaja za njegov oporavak.

"Predsednik još nije na putu potpunog oporavka", rekao je između ostalog Medouz u razgovoru sa novinarima koji su kasnije preneli Asošijeted Pres i Njujork Tajms.

CNN saznaje od jednog bliskog Trampovog saradnika da je nakon što je čuo za Medouzov razgovor sa novinarima predsednik Tramp bio veoma ljut.

foto: EPA / The White House

Nakon toga je osoblje Bele kuće nastavilo da govori o zdravstvenom stanju predsednika biranim rečima i u veoma umerenom tonu, s ciljem da se izbegnu dalje kontroverze o tom pitanju.

Prema saznanjima CNN, Tramp je nezadovoljan Medouzom kao šefom osoblja Bele kuće jer smatra da je narušio kredibilitet zvanične komunikacije o predsednikovom zdravstvenom stanju nakon njegovog transfera u vojnu bolnicu Volter Rid nadomak Vašingtona.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / The White House

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track