Najnovije vesti

ALIJEV POSTAVLJA UTLIMATUM JERMENIJI: Dajem vam poslednju šansu, povucite vojsku! Nijedna sila ne može uticati na našu volju
Foto: AP

za njega je jermenija agresor

ALIJEV POSTAVLJA UTLIMATUM JERMENIJI: Dajem vam poslednju šansu, povucite vojsku! Nijedna sila ne može uticati na našu volju

Planeta

Predsednik Azerbejdžana, Ilham Alijev, izjavio je da daje „poslednju šansu“ Jerevanu da se vrati formatu pregovora i povuče vojsku iz Nagorno-Karabaha.

"Danas se vode borbe u svim pravcima, oružane snage Azerbejdžana jačaju svoje položaje. Prisiljavamo okupatora, agresora na mir. Pokazali smo im da i na bojnom polju i za pregovaračkim stolom pobeđujemo mi. Oni su videli našu snagu, našu volju. Nijedna sila nas ne može skrenuti sa našeg pravog puta. Nijedna zemlja ne može uticati na našu volju. Mi im dajemo poslednju šansu, povucite vojsku, vratite se pregovorima, preuzmite obaveze na sebe“, rekao je Alijev tokom obraćanja naciji.

On je istakao da se Jerevan mora pridržavati rezolucije Saveta bezbednosti UN o Nagorno-Karabahu.

foto: Profimedia/AFP PHOTO / Azerbaijani Defence Ministry

"Više puta smo govorili da je put spasenja Jermenije – povlačenje trupa. Realizujte rezolucije Saveta bezbednosti UN, mi se nećemo pomiriti sa okupacijom. Više puta sam o tome govorio“, rekao je Alijev.

Prema njegovim rečima, ako ministar spoljnih poslova Jermenije na pregovorima u Moskvi izjavi „Nagorno-Karabah je Jermenija“, o pregovorima neće biti ni govora.

"Ako on danas kaže tako nešto, o pregovorima ne može biti ni govora. Ja sam o tome govorio i niko nas neće naterati“, naglasio je Alijev.

Prema njegovom mišljenju, sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Azerbejdžana i Jermenije u Moskvi o Nagorno-Karabahu će razjasniti mnoge stvari i trebalo bi da se usvoje osnovni principi.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...