NAPETI ODNOSI SAD I RUSIJE Ruski ambasador u Americi: Uvereni su da mogu da razbiju našu ekonomiju i da pobede u trci u naoružanju
Foto: Profimedia

anatolij antonov

NAPETI ODNOSI SAD I RUSIJE Ruski ambasador u Americi: Uvereni su da mogu da razbiju našu ekonomiju i da pobede u trci u naoružanju

Planeta -

SAD su uverene u sposobnost Vašingtona da „razbije rusku ekonomiju“ i pobedi u trci u naoružanju, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Antonov je rekao da Moskva pokušava da ubedi američke političare da je odsustvo dijaloga o sprečavanju trke u naoružanju opasno, ali da za sada nije postigla rezultate. Prema njegovim rečima, sada su Sjedinjene Američke Države i Rusija sve bliže trci u naoružanju.

Kako je rekao, Amerikanci smatraju da će uspeti da „sprovedu staru politiku razbijanja ruske ekonomije na komade“ i da pobede u trci u naoružanju.

„I uprkos mojim stalnim ubeđivanjima u opasnost takvog puta, u potrebu za dijalogom, za sada nije bilo moguće ubediti aktuelne američke političare, makar ključne, koji su odgovorni za kontrolu naoružanja “, rekao je on.

Ranije je Antonov izjavio da će Moskva adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu.

„Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje“, rekao je Antonov Prvom kanalu.

Prehodno je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track