ZABRANJEN I SE*S: Britanija uvela nova pravila protiv korone, a ove se neće dopasti parovima koji ne žive zajedno
Ilustracija, Foto: Profimedia

podeljeni na zone

ZABRANJEN I SE*S: Britanija uvela nova pravila protiv korone, a ove se neće dopasti parovima koji ne žive zajedno

Planeta -

Mere protiv koronavirusa u Velikoj Britaniji znatno će uticati i na parove, pogotovo one koji ne žive zajedno.

Parovi koji žive u zonama 2 i 3 Velike Britanije više ne smeju da se upuste u polne odnose.

Velika Britanija je podeljena na tri zone kada je reč o merama protiv korone, a u koju zonu spada određeno područje, zavisi od broja slučajeva.

Mere koje su prvobitno donesene u junu zabranjuju seksualne odnose sa osobama koje ne žive sa vama u domaćinstvu, ali su u septembru olakšane, pa su seks mogli da imaju oni koji se "nalaze u stabilnoj vezi", dok su polni odnosi sa drugim ljudima i dalje bili zabranjeni.

Međutim, sa povećanjem broja zaraženih, ponovo je stupila zabrana za parove koji ne žive zajedno, u zavisnosti od zone u kojoj žive.

Izuzetak su osobe koje su se prijavile kao deo takozvanog “support bubble” sistema, u kojem osoba može da bude u grupi sa još jednim domaćinstvom.

Prema rečima nadležnih institucija, svrha ovakvih mera je da se prekine lanac prenosa virusa među domaćinstvima, pogotovo jer se virus najlakše prenosi u zatvorenom prostoru.

Parovi koji ne žive zajedno i koji ne ulaze u tzv. “mehure podrške” mogu da se nalaze na otvorenom pod uslovom da se pridržavaju mera društvenog distanciranja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track