ZAGREVANJE PRED NOVU DEBATU U SAD: Tramp nastavlja kampanju, održao skup u Pensilvaniji! Bajden se priprema za još jedan tv duel
Foto: AP / Patrick Semansky

AMERIČKI PREDSEDNIČKI IZBORI

ZAGREVANJE PRED NOVU DEBATU U SAD: Tramp nastavlja kampanju, održao skup u Pensilvaniji! Bajden se priprema za još jedan tv duel

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je predizbornu kampanju, dok njegov demokratski protivkandidat Džozef Bajden dva dana nema javnih događaja uoči poslednje televizijske debate zakazane za sutra, 22. oktobra.

Tramp je 20. oktobra održao još jedan skup u državi Pensilavanija. Pensilvanija je savezna država, u kojoj je Tramp 2016. godine dobio više glasova od demokrata, smatra se jednom od nekoliko država u kojima mora pobediti kako bi ponovo bio izabran.

Ankete pokazuju da Tramp zaostaje za Bajdenom za 3,7 poena u toj državi, a predviđaju se da će bivši potpredsednik dobro proći i u Filadelfiji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Razgovarajući sa pristalicama u Eriju, industrijskom gradu sa uglavnom starijom populacijom, Tramp se držao poznatih tema, naglašavajući svoja dostignuća i upozoravajući na opasnosti ako demokrate pobede na izborima.

"Najbolje tek dolazi", rekao je u optimističnom obraćanju o mogućem drugom mandatu. "Nastavićemo da pobeđujemo, pobeđujemo, pobeđujemo".

Iako Bajden ne vodi kampanju 20. i 21. oktobra, dva dana uoči debate, tokom kampanje je dosta putovao u ovu državu.

Odražavajući važnost države, Bajdenov tim rekao je da će bivši predsednik Barak Obama voditi kampanju u Pensilvaniji 21. oktobra, a senator Berni Sanders, popularna ličnost levog krila demokrata, ići će za vikend.

Iako se predsednički izbori održavaju 3. novembra, milioni ljudi s pravom glasa već su iskoristili pravo ranijeg glasanja lično ili putem pošte.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track