Najnovije vesti

BOŠNJAKE STIGLA KAZNA JER SU PRETUKLI ĆERKU ZBOG DEČKA SRBINA: Francuski sud ih proterao!
Foto: Profimedia

pravda

BOŠNJAKE STIGLA KAZNA JER SU PRETUKLI ĆERKU ZBOG DEČKA SRBINA: Francuski sud ih proterao!

Planeta

Roditelji, stric i tetka mlade Bošnjakinje, koju su obrijali jer se viđala s mladim Srbinom osuđeni su u Francuskoj na godinu dana zatvora uslovno.

Sud u Besankonu na istoku zemlje odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francusku teritoriju roditeljima 17-godišnjakinje.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inostranstvu jer je podsetila na sudbinu hiljade obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s nemačkim vojnicima tokom okupacije.

Devojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gde su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao.

Roditelji, stric i tetka priznali su "tek jedan ili dva šamara" i rekli da je devojku obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u begu s tri godine starijim mladićem.

"Roditelji su me tukli rukama i nogama", izjavila je mlada muslimanka i objasnila da su se "protivili braku i njihovoj vezi zbog religije". Članovi njene porodice poriču tu verziju, a stric je izjavio da "kada mlada devojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna".

Ali to je sudijama bilo neuverljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz lekarskog pregleda - slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je devojka provela dve nedelje u bolnici.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...