Najnovije vesti

PREMINUO AL-DURI, SADAMOVA DESNA RUKA: Za glavu Ezata Ibrahima Ameri nudili 10 MILIONA dolara, zvali su ga KRALJ TREF!
Foto: Profimedia / AFP

u bekstvu od 2003. godine

PREMINUO AL-DURI, SADAMOVA DESNA RUKA: Za glavu Ezata Ibrahima Ameri nudili 10 MILIONA dolara, zvali su ga KRALJ TREF!

Planeta

Preminuo je Ezat Ibrahim al-Duri, drugi čovek režima Sadama Huseina, "tref kralj" na kartama zvaničnika iz 2003. koje traže Amerikanci, objavili su njegova stranka i ćerka Sadama Huseina.

Čovek za čiju su glavu Sjedinjene Države nudile nagradu od 10 miliona dolara tokom invazije kojom je srušena stranka Baas, na vlasti u Iraku od 1968. godine, bio je u bekstvu. 

foto: EPA / JAMAL NASRALLAH

Međutim, kako prenosi portal Indeks, ni u jednom saopštenju kojim se objavljuje njegova smrt nije precizirano mesto i uzrok smrti. 

Ragad Sadam Husein, najstarija ćerka iračkog diktatora, na Tviteru je objavila da žali za drugom iz borbe Ezatom Ibrahimom.

Stranka Baas je takođe u saopštenje objavila smrt potpredsednika Komande revolucije i potpredsednika Iraka 2003. godine.

foto: EPA

Glasine o Durijevoj smrti su se pojavljivale više puta u prošlosti, ali su ih svaki puta demantovali zvaničnici ili pobornici bivšeg režima. 

Nakon 2003. članovi Baas partije su imali ključnu ulogu u pobuni protiv Amerikanaca i zatim su se približili džihadističkoj grupi Islamskoj državi (IS) koja je krajem 2017. vojno poražena u Iraku.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto; Profimedia / AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...