Najnovije vesti

PROTESTI U ITALIJI ZBOG MERA PROTIV PANDEMIJE: Letele petarde i flaše, demonstranti u Milanu bacali molotovljeve koktele (VIDEO)
Foto: Profimedia/Riccardo Giordano / IPA / SplashNews.com

sukobi sa policijom

PROTESTI U ITALIJI ZBOG MERA PROTIV PANDEMIJE: Letele petarde i flaše, demonstranti u Milanu bacali molotovljeve koktele (VIDEO)

Planeta

U nekoliko italijanskih gradova u ponedeljak su održani protesti zbog vladinih mera protiv korona virusa, a na nekoliko skupova je došlo i do sukoba demonstranata i policije.

Rimski dnevnik "Republika" piše da je situacija u nekim gradovima eskalirala i da su ekstremističke grupe značajno uticale na napetost tokom protesta.

Pojedini demonstranti su na policiju bacali petarde i boce, a u Milanu su bacali molotovljeve koktele i blokirali saobraćaj Situacija je napeta i u Torinu, gde su demonstranti bacali dimne bombe, a povređen je jedan fotograf.

U Italiji su uvedene nove restriktivne mere zbog ponovnog rasta broja zaraženih od korona virusa, a neke od mera uključuju ograničenje rada barova i restorana do 18 sati i potpuno zatvaranje teretana, bazena, bioskopa i pozorišta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Riccardo Giordano / IPA / SplashNews.com

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...