Najnovije vesti

MINISTAR POLICIJE BELORUSIJE ZAPRETIO BOJEVOM MUNICIJOM : U toku je rat! Bili smo previše toleranti prema demonstrantima!
Foto: Profimedia / Natalia Fedosenko / TASS

napeto skoro 3 meseca

MINISTAR POLICIJE BELORUSIJE ZAPRETIO BOJEVOM MUNICIJOM : U toku je rat! Bili smo previše toleranti prema demonstrantima!

Planeta

Ministar unutrašnjih poslova Belorusije Juri Karajev upozorio je danas da vlasti neće oklevati da upotrebe bojevu municiju protiv demonstranata, ukoliko to bude neophodno da bi se ugušili protesti protiv reizbora Aleksandra Lukašenka za predsednika, koji traju više od dva i po meseca.

"U toku je rat. Bilo je otvorenog i nesumnjivog vršenja pritiska, podstaknutog nežnjivošću i nedostatkom straha", rekao je Karajev u danas objavljenom intervjuu na Jutjubu.

On smatra da je policija bila previše tolerantna prema učesnicima protesta i poručio da će zauzeti oštriji stav.

Karajev je istakao da je veliki broj policajaca povređen tokom nemira, koji su izbili posle izbora, prenosi AP.

Naglasio je da će policija nastaviti da se uglavnom oslanja na nesmrtnosno oružje, ali je upozorio da će upotrebiti vatreno oružje ako se suoči sa nasilnom reakcijom demonstranata.

"Jedan policajac je skoro ubijen, davili su ga, a on je samo ispalio hice upozorenja u vazduh", naveo je Karajev, dodajući da je preneo policajcima da njihovi životi zavise od toga "koliko brzo povuku pištolj".

U odvojenom saopštenju, državni tužilac Belorusije saopštio je da je njegova kancelarija otvorila 657 krivičnih istraga zbog nasilja prema policiji.

On je dodao da neke od tih oistraga uključuju optužbe za terorizam.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia /Natalia Fedosenko/ TASS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...