SNIMAK HAPŠENJA UBICE IZ NICE?! Terorista vilta nožem par trenutaka pre nego što ga policija obara na zemlju (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Twitter video prtscr / Uncle

iz tunisa preko italije

SNIMAK HAPŠENJA UBICE IZ NICE?! Terorista vilta nožem par trenutaka pre nego što ga policija obara na zemlju (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Dramatičan snimak navodnog hapšenja teroriste koji je danas u Nici nožem ubio troje ljudi pojavio se na društvenim mrežama, iako francuske vlasti, objavljujući njegov identitet nisu objavile njegovu sliku.

Na mutnom snimku vidi se mladić koji je go do pojasa u ruci držao veliki nož par trenutaka nakon što su ga policajci savladali.

Takođe, njegova navodna fotografija kako leži ranjen dok mu se ukazuje prva pomoć osvanula je takođe na Tviteru a objavili su je pojedini holanski mediji, mada autentičnost nije potvrđena.

Osumnjičeni za današnje ubistvo tri osobe u crkvi u Nici je Tunižanin, koji je u Francusku došao vozom iz Italije, noseći sa sobom identifikacioni dokumet italijanskog Crvenog krsta, saopštio je glavni tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rišar.

Rišar je na konferenciji za novinare rekao je da je osumnjični stigao u Italiju preko ostrva Lampeduza 9. septembra, a onda otputovao za Pariz 9. oktobra, prenosi AP.

On je dodao da je, prilikom dolaska, osumnjičeni imao kod sebe identifikacioni dokument italijanskog Crvenog krsta i da se presvukao na železničkoj stanici, pre nego što je ušetao u crkvu s namerom da izvrši napad, dodaje Rojters.

foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Rišar je rekao da je napadač rođen u Tunisu 1999. godine.

Kako je dodao, osumnjičenog su snimile video kamere na železničkoj stanici u Nici, a on je odatle prošetao 400 metara do crkve Notr Dam u tom gradu.

Francuska policija je prethodno saopštila da je osumnjičeni 21-ogodišnji Brahim Osom.

On potiče iz sela Sidi Omar Buhažla nedaleko od Kairuana, ali odnedavno živi u gradu Sfaks, naveli su izvori iz Tunisa.

foto: EPA/ERIC GAILLARD

Francuska policija je upucala napadača koji je nožem ubio tri osobe, od kojih je jednoj ženi odsekao glavu, a nekoliko povredio kod katedrale Notr Dam u Nici.

Muškarac je tokom napada uzvikivao "Alahu Akbar".

Francuske vlasti otvorile su istragu o tom slučaju tretirajući ga kao terorizam.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Bardos Florent /ABACA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja