MONSTRUM IZ NICE PRE MASAKRA NAZVAO PORODICU: Evo kako im je objasnio šta radi u okolini crkve!
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

brutalno

MONSTRUM IZ NICE PRE MASAKRA NAZVAO PORODICU: Evo kako im je objasnio šta radi u okolini crkve!

Planeta -

Čovek koji je ubio troje ljudi u crkvi u Nici razgovarao je sa porodicom putem video poziva satima pre napada, rekla je njegova sestra.

Brahim Oso, osumnjičeni za teroristički napad, u kritičnom je stanju u bolnici. Policija ga je juče pucala u crkvi Notr-Dam nakon napada.

Članovi njegove porodice rekli su danas da je Oso, 21-godišnji tuniski mehaničar, bio "prijateljska osoba" i da nije pokazivao znakove ekstremizma, rekavši da su iznenađeni sumnjom i hapšenjem za tako nasilno krivično delo.

Njegova sestra Afef rekla je da se Oso tog jutra prošetao do crkve, nedugo po dolasku u Nicu, da traži mesto za spavanje. Video pozivom pokazao im je okolinu i izjavio da planira da se odmori u zgradi nasuprot crkve, piše Skaj Njuz.

Kada je njegova porodica videla snimke sa mesta terorističkog napada, odmah su prepoznali područje koje im je Oso pokazivao tokom razgovora.

Njegova majka Gamra Isavi rekla je da ih je Oso pozvao juče i pitala ga zašto nije ostao u Italiji.

"Pozvao me je juče i rekao da je stigao u Francusku. Pitao sam ga zašto nije boravio u Italiji, jer nikoga ne poznajemo u Francuskoj niti govori francuski", rekala je Isavi.

Stariji brat Jasin rekao je da je Oso „prijateljska osoba koja nije pokazala sklonost ekstremizmu“.

"Uvažavao je druge ljude i prihvatao njihove razlike, čak i kao dete. Nije nam rekao da planira da napusti Tunis, pa smo bili iznenađeni kada je stigao u Italiju", dodao je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track