TRAMPA ODGURALI U KANTI ZA SMEĆE: Berlinski Madam Tiso pokazao za koga navija! Uklonili voštanu figuru predsednika SAD! (VIDEO)
Foto: Profimedia / JENS KALAENE / AFP

simbolično

TRAMPA ODGURALI U KANTI ZA SMEĆE: Berlinski Madam Tiso pokazao za koga navija! Uklonili voštanu figuru predsednika SAD! (VIDEO)

Planeta -

Muzej voštanih figura Madam Tiso u Berlinu uklonio je aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa u potezu kojim je otkrio svoja očekivanja od predsedničkih izbora 3. novembra.

Skulptura njegovog prethodnika i suparnika Baracka Obame, koji je ubrajao nemačku kancelarku Angelu Merkel u svoje najbliže saveznike, ostala je na svom mestu.

"Današnji potez pre svega je simboličnog karaktera uoči izbora u Sjedinjenim Državama", rekao je menadžer muzeja Orkide Jalcindag.

"Mi smo ovde u berlinskom Madam Tiso uklonili voštanu skulpturu Donalda Trumpa kao pripremnu meru."

Trump zaostaje za svojim demokratskim izazivačem Doom Bajdenom u nacionalnim anketama ali je ishod ipak neizvesan. Nedavne ankete pokazuju da je uspeo da vratiti deo podrške u nekoliko ključnih država.

Izložba Madame Tiso uključuje i bivše američke predsednike pa će se bez obzira na ishod izbora uklonjena Trumpova figura verovatno uskoro vratiti u muzej.

Kurir.rs / 24sata.hr, Foto: Profimedia / JENS KALAENE / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track