REP KITA SPASIO METRO OD TRAGEDIJE: Neobična nesreća u Holandiji, mašinovođa ostao bez teksta kada je video kako se spasao (VIDEO)
Foto: Profimedia

ludilo

REP KITA SPASIO METRO OD TRAGEDIJE: Neobična nesreća u Holandiji, mašinovođa ostao bez teksta kada je video kako se spasao (VIDEO)

Planeta -

Mašinovođa u Holandiji imao je ludu sreću u nesreći - izbegao je moguću smrt zahvaljujući pametno postavljenoj umetničkoj instalaciji.

Naime, metro u gradu Spijkenisse blizu Roterdama probio je barijeru na kraju koloseka nešto pre ponoći u nedelju. Ali umesto da se sruši sa visine od 10 metara u vodu, voz je nastavio duž velike skulpture kitovog repa na stanici De Akers i tamo se zaustavio u poslednjem trenutku.

„Pokušavamo da odlučimo kako ćemo spustiti voz, to treba da bude pažljivo i kontrolisano“, rekao je jedan zvaničnik holandskoj novinskoj službi NOS u ponedeljak.

foto: Profimedia

Neimenovani mašinovođa uspeo je sam da napusti voz u kom srećom nije bilo putnika. Prevezen je u bolnicu na pregled i veruje se da je prošao bez povreda.

Skulptura pod nazivom Repovi kitova delo je arhitekte i umetnika Martena Struijsa, a postavljena je u vodu na kraju šina 2002. godine. Umetnik kaže da je zapanjen što ništa nije slomljeno.

"Stoji tamo skoro 20 godina, očekivao sam da plastika eksplodira. Nikada ovo ne bih očekivao, moram da napravim nekoliko fotografija",zaključio je.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track