EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE O IZBORIMA Privući će milijarde u opkladama, a jedan kandidat je odneo ubedljivu pobedu u nadmetanju u SAD
Foto: Profimedia/Joao Luiz Bulcao/AFP

događaj godine

EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE O IZBORIMA Privući će milijarde u opkladama, a jedan kandidat je odneo ubedljivu pobedu u nadmetanju u SAD

Planeta -

Iako se opklade na predsedničke izbore u SAD legalno ne nude preko kladionica, očekuje se da će više od milijardu dolara biti uloženo na njihov ishod, smatraju u britanskoj kladionici GVC.

To je dvostruko više od iznosa koji se potrošen na izbore 2016. godine kada je predsednik Tramp pobedio Hilari Klinton, prema rečima šefa političke kladionice britanske kompanije GVC-a Metjua Šadika.

„Ovo je ogromno tržište“, rekao je Šadik. „Dvostruko je veći od 2016. godine, što ga lako čini najvećim političkim događajem ikad. To bi moglo biti najveće ikad tržište na bilo čemu i nadmašiti fudbal širom sveta. Pretpostavljam da se kladi na milijardu funti (1,3 milijarde dolara, 1,1 milijardu evra) “.

Favorit na GVC-u je Bajden, kao i na suparničkoj kompaniji Vilijam Hil.

„Predviđamo da će ovo biti najveći događaj u 2020. godini“, rekao je međunarodni portparol Vilijam Hila Rupert Adams. "Brojke su jednostavno zapanjujuće i uključuju sve sportske događaje."

Iako kladionice u SAD ne mogu da ponude opklade na izbore, jedan broj je organizovao besplatna takmičenja za kupce, izveštava USA Today.

U FanDuelu je više od polovine učesnika odvelo Trampa da izađe kao pobednik, dok je većina stanovnika u 49 od 50 država koje učestvuju u takmičenju DraftKings takođe izabrala Trampa kao pobednika. Izuzetak je Kolorado.

Kurir.rs/InsideHook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track