OVAKO SU NEKADAŠNJI KANDIDATI PRIZNAVALI PORAZ NA IZBORIMA: Sličan govor će uskoro morati da održi ili Tramp ili Bajden (VIDEO)
Foto: Youtube/Guardian

mnogi čekaju da tramp učini isto

OVAKO SU NEKADAŠNJI KANDIDATI PRIZNAVALI PORAZ NA IZBORIMA: Sličan govor će uskoro morati da održi ili Tramp ili Bajden (VIDEO)

Planeta -

Govori predsedničkih kandidata koji su morali da priznaju poraz na američkim izborima ponovo su se pojavili na društvenim mrežama.

Mnogi su iskoristili priliku da to porede sa najnovijim obraćanjem Donalda Trampa.

Vrlo je izvesno da će demokrata Džo Bajden biti naredni predsednik SAD-a. Prema trenutnim rezultatima, Biden ima 264 elektora, a Tramp 214. Za pobedu je potrebno 270.

Tramp i dalje govori da je veliki broj glasačkih listića nelegitiman i kako demokrate kradu glasove.

Podsetimo se reči drugih bivših kandidata za predsednika SAD-a - Džona Mekejna, Džordža Buša i Džimija Kartera.

"Imao sam čast da pozovem Baraka Obamu i čestitam mu što je odabran za predsednika države koju obojica volimo. Poštujem njegov uspeh, veštine i ustrajnost", rekao je Mekejn 2008. godine, pozvavši sve svoje glasače da podrže Obamu.

Kada je Džordž Buš stariji izgubio na izborima 1992. godine, istakao je kako svi građani SAD-a dele istu obavezu - da tu državu učine što sigurnijom i boljom.

"Ispred nas je mnogo posla koji treba obaviti, tako da ćemo pružiti podršku novom predsedniku (Bilu Klintonu) i poželeti mu sreću", rekao je Buš.

U trci za američkog predsednika 1980. godine učestvovali su Džimi Karter i Ronald Regan.

Kada je Regan proglašen za predsednika, Karter je istakao kako veoma ceni sistem koji ljudima dopušta da odaberu čoveka koji će ih voditi naredne četiri godine.

"Amerikanci su odabrali, a ja poštujem njihovu odluku. Pre četiri godine sam vam obećao da vas neću lagati, a slagao bih kad bih rekao da je jednostavno izgubiti večeras", rekao je tada Karter.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track