TRAMP NAPRAVIO NEKOLIKO ČUDNIH POTEZA: Otišao na golf, pa najavio konferenciju na bizarnom mestu, a onda poručio da NIJE GOTOVO
Foto: EPA/SHAWN THEW

buran dan

TRAMP NAPRAVIO NEKOLIKO ČUDNIH POTEZA: Otišao na golf, pa najavio konferenciju na bizarnom mestu, a onda poručio da NIJE GOTOVO

Planeta -

Donald Tramp je tokom današnjeg dana, kada je njegov rival Džo Bajden proglašen za predsednika, napravio nekoliko veoma čudnih poteza.

Osim što i dalje insistira da je ubedljivo pobedio na izborima, iako zvaničnih rezultata još nema, a i ovi postojeći govore drugačije, tokom dana se uputio u svoj golf klub u Sterling, u Virdžiniji.

Najavio je i da će se njegov tim obratiti javnosti u "For sizns" u Filadelfiji, što je mnoge navelo da pomisle da se radi o poznatom lancu hotela (Four Seasons). Međutim, izgleda da će se konferencija održati u "For sizns lendskejping", lokaciji za koju niko ne zna zašto je izabrana za tu priliku, a čini se da se radi o firmi koja se bavi baštovanstvom i uređenjem prostora. Osim toga, nalazi se pored knjižare koja prodaje "knjige za odrasle".

U trenutku dok su ispred te firme bile okupljene Trampove pristalice, prošla je žena koja je slavila Bajdenovu pobedu. Novinari su brzo počeli da se razilaze jer su ipak odlučili da će pokrivati Bajdenov trijumf.

Posle nekog vremena pojavio se Rudi Đulijani koji je okupljenima govorio o izbornoj krađi.

U međuvremenu, Tramp je izdao saopštenje u kome je rekao: "Bajden bez dokaza, žuri da se lažno predstavi kao pobednik predsedničkih izbora".

Poručio je da su izbori daleko od gotovih.

Najavio je da će njegov izborni štab početi pravni postupak u vezi s rezultatima izbora na sudu u ponedeljak.

"Amerikanci imaju pravo na poštene izbore, to znači da se broje legalni glasovi, a ne ilegalni. Šokantno je da Bajdenova kampanja odbija da se složi sa ovim osnovnom principima i želi da se glasovi broje iako su krivotvoreni. Šta to Bajden krije. Neću se smiriti dok Amerikanci ne dobiju pošteno brojanje glasova koje zaslužuju i koje demokratija nalaže", navodi se.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track