OBOREN RUSKI VOJNI HELIKOPTER IZNAD JERMENIJE: Azerbejdžan priznao da je greškom pogodio Mi-24! Poginula 2 člana posade! VIDEO
Foto: Twitter video prtscr / Ria Novosti

Prenosni PVO

OBOREN RUSKI VOJNI HELIKOPTER IZNAD JERMENIJE: Azerbejdžan priznao da je greškom pogodio Mi-24! Poginula 2 člana posade! VIDEO

Planeta -

Ruski vojni helikopter Mi-24 oboren je danas oko 17 i 30 po moskovskom vremenu iznad Jermenije, kod mesta Jeraž u blizini granice sa Azerbejdžanom koji je preuzeo odgovornost.

Azerbejdžan je priznao da je greškom oborio ruski helikopter MI-24, saopštio je Ministrstvo spoljnih poslova Azerbejdžana.

Ministarstvo se izvinjava Moskvi zbog incidenta i spremno je da plati kompenzaciju, prenosi agencija TASS.

U saopštenju ministarstva odbrane Ruske Federacije se navodi da je ruski helikopter bio u pratnji ruske 102 auto jedinice i da je oboren prenosnim sistemom protivvazdušne odbrane, prenela je agencija RIA Novosti.

Helikopter je pao u planinskom području, dva člana posade su poginula, dok je treći povređen i prebačen u rusku vojnu bazu.

Kako je saopštio zvanični predstavnik ruske vojske Igor Konašenkov, Mi-24 je oboren van zone borbenih dejstava.

Jermenija je spremna da pomogne Rusiji u istrazi o okolnostima pada ruskog vojnog helikoptera Mi-24, izjavila je danas portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

"Spremni smo na bilo kakvu saradnju kako bi smo otkrili sve okolnosti incidenta u vezi sa padom Mi-24", rekla je Stepanjanova za TASS.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track