NEMIRI U JEREVANU: Demonstranti upali u parlament, ušli u kancelarije poslanika i lome sve što stignu! Čuju se uvrede i pretnje
Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

JERMENIJA

NEMIRI U JEREVANU: Demonstranti upali u parlament, ušli u kancelarije poslanika i lome sve što stignu! Čuju se uvrede i pretnje

Planeta -

Nakon što je postignut sporazum o prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu, na ulicama jermenske prestonice Jerevana, zavladao je pravi haos. Demonstranti nisu zadovoljni novim razvojem situacije, pa su izašli na ulice. Meta njihovog besa bila je i zgrada jermenskog parlamenta u koju su upali.

Službe koje čuvaju parlament nisu u stanju da se odupru demonstrantima. Kako prenose svetski mediji, nezadovoljni demonstranti šetaju hodnicima parlamenta, ulaze u kancelarije poslanika i oštećuju državnu imovinu.

foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Na društvenim mrežama kruže brojni snimci na kojima se vidi kako su demonstranti i poslanička mesta odakle haotično uzvikuju uvrede. Pojedini demonstranti su se popeli do govornice, odakle se čuju psovke i pretnje.

Građani zahtevaju da im se obrati načelnika Generalštaba oružanih snaga Onika Gasparjana u parlamentu. Ima i onih koji traže od poslanika da hitno dođu na posao, jer veruju da mogu da otkažu izjavu o prekidu vatre u Karabahu.

1 / 4 Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track