AMERI PRIZNAJU: Ruski lovac Su-35 najbolji svih vremena! Pored vazdušne bitke uspešno napada kopnene i morske ciljeve!
Foto: Profimedia / Alexander Vilf / Sputnik

još dugo će se tražiti

AMERI PRIZNAJU: Ruski lovac Su-35 najbolji svih vremena! Pored vazdušne bitke uspešno napada kopnene i morske ciljeve!

Planeta -

Ruski lovac Su-35 će još dugo biti tražen na svetskom tržištu čak iako su se na nebu pojavili lovci pete generacije kao što su F-22 Raptor i Su-57, navodi časopis The National Interest.

Dug vek ovom avionu, koji pripada generaciji 4++, garantuju njegova univerzalnost i nosivost, kao i izuzetne letačko-tehničke karakteristike.

Vojni analitičar Mark Episkopos ističe da Su-35 poseduje širok arsenal i da se njegovo naoružanje montira na 12 tačaka spoljnog oslonca.

foto: Profimedia / Vitaliy Ankov / Sputnik

Za razliku od drugih lovaca Su-35 može ne samo da vodi vazdušnu bitku, nego i da efikasno vrši napad na kopnene i morske ciljeve pomoću navođenih avio-bombi, najnovijih protivbrodskih raketa i raketa klase „vazduh-zemljaˮ. Kao jurišni avion Su-35 se već pokazao u Siriji, ističe ekspert.

"Uzimajući u obzir impresivne karakteristike aviona, njegovu ekonomsku efikasnost i univerzalnost, malo je verovatno da će Moskva odustati od Su-35, čak i ako u narednim decenijama u sastav naoružanja stupi više desetina Su-57 serijske proizvodnjeˮ, navodi se u tekstu.

Kurir.rs / Rissia Beyond, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track