SAHRANILI SMO MEHDIJA, A ONDA JE MELEK SEBI ODUZELA ŽIVOT Vojnik poginuo na ratištu, porodica nije znala da je zaljubljen u rođaku
Foto: Printscreen bbc.com

nagorno-karabah

SAHRANILI SMO MEHDIJA, A ONDA JE MELEK SEBI ODUZELA ŽIVOT Vojnik poginuo na ratištu, porodica nije znala da je zaljubljen u rođaku

Planeta -

Sukob u Nagorno-Karabahu odneo je veliki broj žrtava, kako vojnika tako i civila. Nedavno je potpisan sporazum o prekidu vatre, a sada porodice na obe nekada zaraćene strane oplakuju svoje najmilije koji su izgubili živote.

Među žrtvama ovog krvavog okršaja je i mladi azerbejdžanski vojnik Mehdi Mamadov.

Porodica je slomljena zbog njegovo pogibije, a nakon njegove smrti dočekala ih je još jedna tragedija.

BBC je uradio reportažu o ovom mladiću i njegovoj porodici. Na snimku koji su objavili vidi se kako njegova majka plače na grobu svog sina.

Ovaj vojnik je imao tajnu koju njegovi najbliži nisu znali, a onda je spletom okolnosti otkrivena nakon njegove smrti.

Naime, Mehdi (25) bio je zaljubljen u svoju rođaku Melek, koja je imala samo 17 godina. Porodica ističe da su se dvoje mladih voleli, a da oni to nisu znali.

"Sahranili smo našeg mučenika Mehdija, a posle 15-20 minuta Melek je sebi oduzela život", priča Natik, ujak nesrećnog para.

Pred kamerama je progovorio i mlađi rođak ubijenog vojnika Mehdija. On je istakao da su dvoje mladih imali planove da se venčaju kada se Mehdi vrati sa ratišta.

Ispičao je da mu rođak veoma nedostaje, da su odrasli zajedno. Dodao je da je Mehdi bio veliki patriota koji je želeo da učestvuje u ratu. Priča i da su uvek bili tu jedni za drugoga u teškim vremenima.

foto: Printscreen bbc.com

Mehdijeva majka priča da nije znala da je njen sin bio zaljubljen u svoju rođaku. Ističe da je uvek brinuo o svojoj porodici.

"Ono što najviše želimo je Nagorno-Karabah, a postoje milione dece kao on, koja su spremna da za to daju i život", priča kroz suze Mehdijeva majka.

Dodala je da se nada da će preostala deca moći da žive u miru.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track