Egipatska vojska ubila 20 ekstremista
Foto: Rojters

Egipatska vojska ubila 20 ekstremista

Planeta -
Egipatski vojni helikopter "apač" ispalio je vatru na vozila ekstremista, a to je odgovor na ubistvo 16 policajaca

KAIRO - Egipatska vojska ubila je danas 20 ekstremista na Sinaju, nekoliko dana nakon što je 16 egipatskih policajaca ubijeno u napadu islamskih militanata u blizini granice sa Izraelom, javila je državna televizija.

Kako je prenela agencija Frans pres, državna televizija Nil javila je da egipatski vojni helikopter "apač" ispalio vatru na vozila ekstremista, na severu Sinajskog poluostrva. Zvaničnik vojske na Sinaju koji je zatražio da ostane anoniman rekao je da je "20 terorista ubijeno" u operaciju armije u selu Tumah.

"Operacija se nastavlja", dodao je on. Drugi egipatski bezbednosni zvaničnici rekli su AFP-u da su izvršeni vazdušni napadi u blizini grada Šeik Zuvajid, u blizini sela Tumah.

U napadu ekstremista u nedelju je na Sinajskom poluostrvu u napadu na policijsku stanicu, u blizini granice sa Izraelom, ubijeno 16 egipatskih policajaca.

Državna egipatska agencija Mena je, pozivajući se na izvor u bezbednosnim strukturama Egipta, javila da su napadači džihadisti, kako egipatski, tako i oni koji su došli kroz tunele iz susednog palestinskog pojasa Gaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track