DRAMA U MILANU: Žena vređala, pa napala Hitnu pomoć kada su došli da pomognu obolelom od korona virusa
Foto: EPA / RICCARDO ANTIMIANI

incident u italiji

DRAMA U MILANU: Žena vređala, pa napala Hitnu pomoć kada su došli da pomognu obolelom od korona virusa

Planeta -

Žena iz Milana, jedna od mnogih u Italiji koji negiraju postojanje pandemije i korona virusa, prvo je vikala i vređala, a zatim i fizički napala osoblje hitne pomoći koji su došli da bi pomogli osobi koja je sa simptomima kovida-19 trebala da bude prebačena u bolnicu.

Ona je optužila medicinsko osoblje da su "teroristi i da kruže gradom sa upaljenim svetlima i sirenama samo da bi prepali svet", piše dnevni list "Koriere dela Sera".

U Lombardiji, koja je od svih italijanskih regija najviše pogođena pandemijom i gde je koronavirus virus do sada prouzrokovao smrt 19.000 osoba, brojni su onih koji negiraju da virus uopšte postoji.

Proteklih dana, podseća list, na društvenim mrežama pojavili su se video snimci, navodno ispred ulaza u hitnu pomoć, čiji autori tvrde da ne postoji nikakva vanredna situacija, ili drugi koji dokazuju agresivnošću, poput žene iz Milana, da je sve izmišljeno i da vlasti neosnovano plaše i uznemiravaju narod.

Žena o kojoj piše "Koriere dela Sera" je prijavljena policiji i protiv nje je podnesena kaznena prijava.

Univerzitetski profesor iz predmeta javna i politička komunikacija Luidzi Di Gregorijo, u svom tekstu za list "Il Fato Kotidijanio" negazioniste naziva "imbecilnim narodom" i poziva se na naučno istraživanje koje je utvrdilo vezu između funkcionisanja mozga jednog negacioniste i početka bolesti demencije.

"Teško je se boriti protiv negacionista jer pripadaju u raznim grupama, skepticima, glupacima, površnima osobama, arogantnim, onima kojih se ne brinu ni za koga", tvrdi profesor Gregorijo.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track