Najnovije vesti

POSEKLI SU OGROMNU JELKU DA BI JE DONELI PRED ROKFELER CENTAR, A ONDA IZNENAĐENJE: Mala izgladnela sova nađena među granama! VIDEO
Foto: Youtube prtsc / NBC News

igranje sa prirodom

POSEKLI SU OGROMNU JELKU DA BI JE DONELI PRED ROKFELER CENTAR, A ONDA IZNENAĐENJE: Mala izgladnela sova nađena među granama! VIDEO

Planeta

Sićušna sova, nađena dehidrirana i gladna među granama božićnog drveta dovezenog u Rokfeler Centar u Njujorku, dobro se oporavila i biće puštena u divljinu.

Odraslog mužjaka sove američkog naziva "Saw-whet owl", latinskog "Aegolius acadicus", koja se naziva i "severni ćuk", u ponedeljak je otkrio radnik koji je postavljao drvo na Menhetnu.

Norveška smreka na kojoj je sova bila, posečena je 275 kilometara severozapadno, u saveznoj državi Njujork i na Menhetn doneta u subotu. 

foto: EPA / PETER FOLEY

Ptica je odneta u Centar za divlje životinje "Ravensbeard" u dolini reke Hadson, gde se hrani miševima u pripremi za povratak u divljinu što se očekuje u subotu pred sumrak. 

"Samo želim da se uverim da se dobro nahranila pre no što ode", rekla je direktorka Centra Elen Kališ za lokalni list. Rekla je da je sova bila "pomalo mršava" kad je doneta jer verovatno nije jela nekoliko dana.

Kališ je rekla da je sada sova u "odličnom stanju" i da rendgenskim snimanjem nisu nađeni vidljivi prelomi kostiju.

Kurir.rs / Beta,  Foto: Youtube prtscr / NBC News

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...