PUTIN IMA DVE OZBILJNE BOLESTI I BIO JE HITNO OPERISAN: Britanski mediji ponovo izneli šokantne tvrdnje o njegovom zdravlju
Foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

pojedinci misle da će se i povući uskoro

PUTIN IMA DVE OZBILJNE BOLESTI I BIO JE HITNO OPERISAN: Britanski mediji ponovo izneli šokantne tvrdnje o njegovom zdravlju

Planeta -

Vladimir Putin ima i rak i simptome Parkinsonove bolesti, prenose britanski mediji pozivajući se na izvesne političke analitičare.

Početkom ovog meseca, ruski naučnik i istoričar Valerij Slovej tvrdio je da je predsednik Putin ozbiljno bolestan i da je zbog raka hitno operisan u februaru.

Osim toga, kazao je da će se, navodno, Putin povući naredne godine sa vlasti zbog zdravstvenih problema.

"Kada je reč o drugoj dijagnozi, Parkinsonova bolest je daleko ozbiljnija jer ne utiče mnogo na fizičko stanje, ali ograničava pojavljivanja u javnosti. To je fatalna dijagnoza", naveo je naučnik dodavši da on ipak nije lekar i da ne može saopštiti precizne detalje.

Kako prenose mediji, drugi izvori iz Rusije su naveli da je Putin operisan zbog raka želuca.

Kremlj je sve navedene tvrdnje demantovao saopštivši da se Putin veoma dobro oseća.

foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY

Čak i da Putin uskoro odstupi sa mesta predsednika, pitanje je ko bi bila dostojna zamena. Bivši predsednik Dmitrij Medvedev i ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev su ozbiljni kandidati, a priča se da bi veliku ulogu na čelu države mogla da ima i Putinova ćerka Katerina Tihonova.

Podsetimo, pre neki dan se pojavio i snimak koji pokazuje kako Putin tokom video-sastanka ima napad kašlja, a morao je da reaguje i Kremlj rekavši da se predsednik oseća odlično.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track