Crnoj Gori gejevi dragi gosti

Dugine boje

Crnoj Gori gejevi dragi gosti

Planeta -
Postavljenje pločica sa u duginim bojama označiće hotel kao gej-prijateljski i tako omogućiti LGBT-turistima, koji dolaze u Crnu Goru, da izaberu one hotele u kojima neće imati problema samo zbog toga što pripadaju drugačijoj seksualnoj orjentaciji

PODGORICA - Na hotelima koji su članovi Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) biće postavljene pločice u duginim bojama, koje će ih označiti kao gej-prijateljske hotele.

Ovo je juče saopšteno posle sastanka direktora CTU Žarka Radulovića i direktora LGBT foruma Progres Zdravka Cimbaljevića.

Ta odluka će, kako je saopšteno, doprineti prepoznavanju Crne Gore kao turističke destinacije u kojoj nema granica kada su u pitanju njihovi gosti.

Postavljenje pločica sa u duginim bojama označiće hotel kao gej-prijateljski i tako omogućiti LGBT-turistima, koji dolaze u Crnu Goru, da izaberu one hotele u kojima neće imati problema samo zbog toga što pripadaju drugačijoj seksualnoj orjentaciji, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, gej-prijateljski hoteli već postoje u svim svetskim turističkim destinacijama.

Radulović je istakao da u CTU nikada nije bilo razlika u tretmanu gostiju i da su do sada gosti hotela bile i osobe LGBT populacije, prema kojima ovo Udruženje nema nikakvih rezervi.

Cimbaljević je, kako je saopšteno, pohvalio ovako pozitivan pristup CTU-a, što, kako je ocenio, pokazuje da u Crnoj Gori postoji volja da se turizam razvija, a pre svega da se poštuju prava pripadnika LGBT populacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track