BAJDEN POKAZAO PRAVO LICE: Levičari ga podržali u kampanji, a evo koliko sada računa na Vorenovu i Sandersa (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

opasno

BAJDEN POKAZAO PRAVO LICE: Levičari ga podržali u kampanji, a evo koliko sada računa na Vorenovu i Sandersa (VIDEO)

Planeta -

Džo Bajden otkrio je u utorak da neće biti mesta za progresivne senatore Elizabet Voren i Bernija Sandersa u svom kabinetu, tvrdeći da su mu potrebni njihovi glasovi u Kongresu i glasovi u američkom Senatu.

„Jedna stvar je zaista kritična - odvesti nekoga iz Senata, odvesti nekoga iz Kongresa, posebno zbog osobe koja je posledica, zaista je teška odluka koju bi trebalo doneti“, rekao je Bajden.

„Imam vrlo ambiciozan, vrlo progresivan dnevni red, i za to će biti potrebni zaista jaki lideri u Kongresu i Senatu ', nastavio je Bajden u svom prvom intervjuu otkako je proglasio pobedu.

Novinar je pitao Bajdena da li bi u svoju administraciju primio nekog od svojih bivših demokratskih rivala - posebno ukazujući na Elizabet Voren iz Masačusetsa i Berni Sandersa iz Vermonta.

„Pa, razgovarao sam s njima“, rekao je bivši potpredsednik. „Već imamo značajnu zastupljenost među progresivcima u našoj administraciji, ali zaista nema ništa za njih.“

Bajden je oprezan kad računa na demokratske članove Kongresa sa smanjenom većinom u Domu. Najbolji scenario za demokrate u Senatu je 50 glasova i nerešen rezultat.

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja