PORODICA SE MESECIMA ČUVALA OD KORONE, A ONDA SU SLAVILI ROĐENDAN Zarazilo se 15 članova: Pogrešili smo, ne budite kao mi (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/12NewsNow

kobna greška

PORODICA SE MESECIMA ČUVALA OD KORONE, A ONDA SU SLAVILI ROĐENDAN Zarazilo se 15 članova: Pogrešili smo, ne budite kao mi (VIDEO)

Planeta -

Porodica Aragones nije želela ništa više od toga da joj se život vrati u normalu, a nakon osam meseci strogog opreza dozvolila je sebi jedan izuzetak od poštovanja mera protiv širenja korona virusa - rođendansku zabavu na kojoj je prisustvovalo 12 ljudi.

Ipak, ono što je zamišljeno kao brzinsko slavlje pretvorilo se u noćnu moru, jer je svih 12 članova porodice koji su prisustvovali događaju početkom novembra u Teksasu zaraženo korona virusom, kao i još troje članova sa kojima su zvanice kasnije stupile u kontakt.

Porodica je objavila video upozorenje Amerikancima uoči Dana zahvalnosti da ne ponavljaju njihovu grešku.

"Mi smo poput svake druge porodice koja se brine o sebi, iz dana u dan, ali smo pogrešili. Ovo je primer šta ne treba činiti". rekla je 26-godišnja Aleksa Aragones.

Među zaraženima su bila i njena deca, kao njena i 57-godišnja majka Enrikueta, koja je doživela ozbiljnije komplikacije. Bila je u bolnici sedam dana sa kardiovaskularnim simptomima.

"Srećna sam što mogu da kažem da nisam izgubila 15 članova porodice. Mnogi nisu bili te sreće", rekla je gospođa Aragones.

Istakla je kako je njena porodica preduzimala sve mere predostrožnosti od početka pandemije - nosili su maske i prestali su da odlaze na crkvene službe i u restorane.

Konačno su poklekli kada im je rođaka poslala pozivnicu za rođendansku zabavu. Iako je sve zamišljeno kao događaj na otvorenom, brzo su se opustili da su počeli da cirkulišu u grupama po kuhinji i drugim delovima kuće.

Majka Aragonesove počela je da ispoljava simptome dva dana nakon zabave i poslala je poruku ostalima. Tada su se svi testirali i rezultati su se vratili pozitivni.

Enrikueti je dijagnostikovana upala oba plućna krila nakon što je prebačena u bolnicu sa visokom temperaturom i poteškoćama u disanju, a na kraju je stavljena na kiseonik.

Čak su i mlađi članovi porodice imali simptome, a kao i deca, prenosi "Independent". Porodica je rekla da ih je to iskustvo traumatiziralo, zbog čega žele da upozore ljude.

"Jedan život koji je izgubljen, a koji je mogao da se spreči neokupljanjem je jedan život previše. Razmislite o tome koliko se volite", poručila je Aragonesova.

Kurir.rs/Indendent/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track