TRAMP DAO PRVI INTERVJU POSLE IZBORA: I dalje ne priznaje poraz! Tvrdi da je sve namešteno i da sudije ne žele da se mešaju VIDEO
Foto: EPA / Chris Kleponis / POOL

AMERIČKI PREDSEDNIK

TRAMP DAO PRVI INTERVJU POSLE IZBORA: I dalje ne priznaje poraz! Tvrdi da je sve namešteno i da sudije ne žele da se mešaju VIDEO

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp dao je prvi intervju uživo od izbora 3. novembra na Foks biznis njuzu i ponovio neutemeljene optužbe o izbornoj prevari.

U telefonskom razgovoru koji je trajao oko 45 minuta Tramp je rekao voditeljki Foksa Mariji Bartiromo da su izbori namešteni i "potpuna prevara", ali da sudije ne žele da se mešaju.

Tramp je intervju dao nakon što je republikanski senator Roj Blunt, predsednik kongresnog inauguracionog odbora, rekao kako očekuje da će izabrani predsednik demokrata Džo Bajden položiti zakletvu za novog predsednika 20. januara.

"Sarađujemo sa Bajdenovom administracijom, administracijom koja će verovatno biti zadužena i za tranziciju i za inauguraciju", rekao je Blunt, guverner Misurija u CNN-ovom "Govor o stanju nacije".

Ipak, nije izrekom spomenuo Trampov poraz 3. novembra.

Guverner Asa Hutčinson iz Arkanzasa jedan je od malog broja republikanaca koji o Bajdenu govori kao o izabranom predsedniku.

"Tranzicija je ono što je važno", rekao je Hutčinson za "Foks njuz sandej".

Tramp je iskoristio intervju kako bi ponovio optužbe koje je dao bez dokaza o širokoj izbornoj prevari, što su tvrdnje koje su odbacili brojne sudije.

Nastaviće se bori protiv rezultata izbora, ali je izrazio sumnju u to hoće li Vrhovni sud želeti da razmotri žalbu za bilo koji slučaj za koji se zalaže njegov tim.

"Moramo delovati vrlo brzo", rekao je Tramp, ali nije dao datum do kojeg bi smatrao svoje opcije iscrpljenima.

Gotovo svaka tužba koju je dala Trampova kampanja odbačena je na sudovima zbog nedostatka dokaza.

Rekao je da će nastaviti da se bori protiv rezultata izbora.

Najbliže što je došao priznavanju poraza je bilo prošli tjedan kada je Tramp rekao da će napustiti Belu kuću ako se Bajden potvrdi za pobednika kada se sastane elektorski odbor 14. decembra.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track