PRVI INTERVJU BAJDENA I HARISOVE POSLE IZBORA: On pomenuo ostavku i bolest, evo o čemu se radi (VIDEO)
Foto: EPA / ANDREW HARNIK

neslana šala

PRVI INTERVJU BAJDENA I HARISOVE POSLE IZBORA: On pomenuo ostavku i bolest, evo o čemu se radi (VIDEO)

Planeta -

Novoizabrani predsednik Džo Bajden ispričao je neobičnu šalu kako će "razviti neku bolest" i rekao da će "podneti ostavku" ako on i izabrana potpredsednica Kamala Harris se ne budu slagali oko "moralnog principa".

Bajden je ovo rekao na CNN na prvom intervjuu otkako su proglašeni pobednicima na predsedničkim izborima 2020. godine.

"Mi imamo zajedničku filozofiju vlade i prema njoj ćemo se baviti pitanjima s kojima se suočavamo", objasnio je bivši potpredsednik.

„Kad se do sada ne slažemo, bilo je to kao kad smo se Barak i ja slagali, privatno će ona reći„ Mislim da bi trebalo da uradimo a, b, c i d “, a ja ću reći„ ovo mi se sviđa a ovo mi se ne sviđa" i u redu je."

„Ali kao što sam rekao Baraku, ako dođem do nečega gde postoji veliko neslaganje koje smo zasnovali na moralnom principu, reći ću da sam bolestan i reći da moram da dam ostavku.“

Haris je samo blago klimnula glavom dok je Biden hvalio njen rad u obaveštajnom odboru.

„I opširno smo raspravljali o našim pogledima na spoljnu politiku, unutrašnju politiku i obaveštajne podatke“, rekao je. „Sjajna stvar je što ona ima prošlost u Senatu i obaveštajne podatke o obaveštajnom odboru.

„Ona ima iskustva u Senatu o čitavom nizu stvari koje će biti bitne za ono što moramo učiniti. Ali toliko toga će biti pristiglog i pitanje je ko šta šta uzima", kaže Bajden.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track