SUPERBAKA IZ JORKA: Preživela nacistički atentat, avionsku nesreću, rak i koronu, a umrla čim je napunila 100! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

bravo

SUPERBAKA IZ JORKA: Preživela nacistički atentat, avionsku nesreću, rak i koronu, a umrla čim je napunila 100! (VIDEO)

Planeta -

Žena iz Jorka koja je preživela pokušaj nacističkog atentata, avionsku nesreću, rak dojke i koronavirus umrla je - samo devet dana nakon stotog rođendana.

Kćerka Džoj Endru Mišel kaže da se „očigledno držala života“ da bi prešla na 100 i dobila čestitku od kraljice, kao i od mnogih dobrih ljudi.

„Dobila je čak i pismo od para u Edmondu u Oklahomi, koji su o njenim podvizima čitali na internetu“, rekla je. „Pisali su joj da joj se zahvale na ratnoj službi ... potpuno neočekivano pismo.“

Pres je prošlog meseca objavio kako je Džoj dostigla 100 u domu za negu Minster Grendž nakon što je preživela Covid-19 tamo još na proleće.

Kada je bila mlađa i radila u posleratnoj Nemačkoj, preživela je pokušaj atentata svog šofera, kasnije identifikovanog kao nacistu. Takođe je preživela avionsku nesreću u pustinji kao jedna od prvih vazduhoplovnih hostesa BOAC-a, spasili su je beduini, a kasnije je preživela rak dojke.

"Živela je život pun drame, ali doživljavala je svoja iskustva sasvim uobičajena. Londonkinja po rođenju, neka od njenih najvećih prijateljstava stekla su se ovde kada se pridružila VAAF-u. Bila je stacionirana u Melbournu i Poklingtonu i položila ispite za narednika u Heslington Holu.

Kurir.rs/York Press

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track