OVAKO PUTIN ISPUNJAVA ŽELJE: Malom Saši (10) obećao zagrljaj sa pandom, a jedan Italijan je imao posebnu molbu (VIDEO)
Foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

u susret novoj godini

OVAKO PUTIN ISPUNJAVA ŽELJE: Malom Saši (10) obećao zagrljaj sa pandom, a jedan Italijan je imao posebnu molbu (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom video-konferencije sa volonterima, koji su uključeni u saniranje posledica izazvanih pandemijom, jednom desetogodišnjem dečaku obećao „zagrljaj sa pandom“, dok je jednom Italijanu, koji je takođe radio kao volonter, obećao rusko državljanstvo.

Putin je, naime, Sašu Kaljaznikova (10) iz Tuljske oblasti podsetio na činjenicu da su se dve pande još pre dve godine, koje se zovu Žu i Dindin, preselile iz kineskog zoološkog vrta u Čenduu – u Moskvu.

"Moraćemo pande da pitamo da li one žele da se grle?“, kroz osmeh je odgovorio Putin, ali i dodao da će se posavetovati sa čelnicima zoološkog parka da se to organizuje ukoliko je moguće.

Istovremeno, tokom razgovora sa Italijanom Valerijem Zanetijem, koji već osam godina živi u Krasnojarsku, a trenutno učestvuje u konkursu „Dobrovoljac Rusije 2020“, Putin mu je obećao rusko državljanstvo.

"Ja nisam Francuz, nisam glumac, ja sam samo običan italijanski nastavnik, ali jako želim da postanem državljanin Rusije. Nadam se da razumete šta želim da kažem“, rekao je Zaneti tokom obraćanja Putinu.

Valerij Zaneti
Valerij Zaneti foto: Youtube/Printscreen

Takođe je rekao i da je njegovo srce ovde u Rusiji, na šta je ruski predsednik ocenio da i „ruski pasoš, samim tim, mora da bude pored srca“.

"Mislim da ćemo rešiti to pitanje sa zadovoljstvom. Imamo jako dobre odnose sa Italijom, sa vašom domovinom. Tokom pandemije smo u stalnom kontaktu sa italijanskim premijerom, razmenjujemo mišljenja i iskustva. Pokušavamo da podržimo jedni druge. Inače, to je i istorijska činjenica, mnogo štošta vezuje Rusiju i Italiju“, dodao je Putin.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track