GENERALNI DIREKTOR SZO: Želimo što pre u Kinu da utvrdimo poreklo korone!
Foto: EPA / Martial Trezzini

rad na terenu

GENERALNI DIREKTOR SZO: Želimo što pre u Kinu da utvrdimo poreklo korone!

Planeta -

Svetska zdravstvena organizacija želi da poseti Kinu što je pre moguće kako bi proučavala poreklo novog korona virusa, saopštio je danas generalni direktor te organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

"Planiramo i nadamo se da ćemo biti na terenu što je pre moguće", rekao je Tedros na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

On je takođe rekao i da SZO do sada nije imala kontakt s budućom administracijom novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena.

"SAD su u tranziciji i tim nije formiran u potpunosti tako da ne može biti formalnih ili organizovanih razgovora kada su oni u tranziciji", rekao je Tedros.

foto: EPA / Martial Trezzini

Kada je reč o vakinisanju, SZO ne predviđa da će zemlje uvoditi obaveznu vakcinaciju protiv kovid-19, izjavila je danas zvaničnica SZO Kejt O'Brajen.

"Mislim da ne predviđamo da bilo koja zemlja ima obaveznu vakcinaciju", rekla je O'Brajen, direktorka SZO za imunizacione vakcine i biološke proizvode.

"Možda postoje neke zemlje ili neke situacije u zemljama u kojima bi profesionalne okolnosti to zahtevale ili da se snažno preporuči vakcinacija", kazala je ona, navodeći da bi bolnice mogle biti jedan takav primer.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Martial Trezzini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track