TRAMP SE OBRATIO NACIJI: Obećao sam da ćemo proizvesti vakcinu do kraja godine i sada smo ispunili taj cilj (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/@realDonaldTrump

O vakcini protiv korona virusa

TRAMP SE OBRATIO NACIJI: Obećao sam da ćemo proizvesti vakcinu do kraja godine i sada smo ispunili taj cilj (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp obratio se naciji nakon što je Fajzerova vakcina dobila odobrenje za hitnu upotrebu Agencije za hranu i lekove (FDA). Vakcinu je nazvao medicinskim čudom i jednim od najvećih naučnih otkrića u istoriji.

"Imam veoma dobre vesti. Danas je naša nacija postigla medicinsko čudo. Napravili smo sigurnu i efikasnu vakcinu za samo devet meseci. Ovo je jedno od najvećih naučnih dostignuća i uspeha u istoriji. Spasiće milione života i uskoro završiti pandemiju, jednom zauvek", poručio je Tramp.

Kazao je kako je novac dat Fajzeru i drugima za razvoj vakcine bio uspešan i da su se nade isplatile.

"U ime svih Amerikanaca želim se zahvaliti brilijantnim naučnicima, lekarima i svima ostalima koji su radili na ovome. Ove vakcine su veoma sigurne. Veliki broj Amerikanaca je učestvovao u kliničkim ispitivanjima koja su veća od uobičajenih. Ova vakcina je prošla zlatni standard sigurnosti FDA", dodao je.

Tramp je poručio kako je ponosan što će vakcina vakcina biti besplatna za sve Amerikance.

"Već smo krenuli u distribuciju. Prve vakcine će biti dostavljene unutar 24 sata. Kada se virus pojavio obećao sam da ćemo proizvesti vakcinu do kraja godine i sada smo ispunili taj cilj", rekao je.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track