AZERBEJDŽANSKA SLUŽBA BEZBEDNOSTI IZVELA AKCIJU U KARABAHU: Tvrde da je to bila antiteroristička akcija, a evo i zbog čega
Foto: Profimedia

novi nemiri

AZERBEJDŽANSKA SLUŽBA BEZBEDNOSTI IZVELA AKCIJU U KARABAHU: Tvrde da je to bila antiteroristička akcija, a evo i zbog čega

Planeta -

Azerbejdžanska služba državne bezbednosti je izvela antiterorističku operaciju na obodima mesta Hadrut i Nagorno-Karabahu, navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju službe državne bezbednosti i ministarstva odbrane Azerbejdžana.

"Nakon potpisivanja trilateralnog dogovora u Moskvi o prekidu neprijateljstava u Nagorno-Karabahu, jermenske oružane formacije su se zadržale u šumama severozapadno od mesta Hadrut.

Ove formacije nisu napustile to područje nego su, na protiv, utvrdile svoje borbene položaje sa kojih su izvele više sabotaža protiv azerbejdžanskih oružanih snaga i civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Kao se dodaje, u tim akcijama poginula su četvorica pripadnika vojske Azerbejdžana, a ranjena su dvojica i jedan civil.

Konstatuje se da su zbog toga azerbejdžanske bezbednosne snage bile primorane da sprovedu antiterorističku operaciju na tom području, prenosi TAS.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track