BIVŠA BEZOSOVA ŽENA DONIRALA 6 MILIJARDI DOLARA: Imam nesrazmernu količinu novca koju moram da podelim!
Foto: Profimedia

pomoć ugroženima

BIVŠA BEZOSOVA ŽENA DONIRALA 6 MILIJARDI DOLARA: Imam nesrazmernu količinu novca koju moram da podelim!

Planeta -

Osamnaesta najbogatija osoba na svetu i suvlasnica Amazona, Mekenzi Skot, ove godine je ukupno donirala oko šest milijardi dolara različitim neprofitnim organizacijama, a ne planira ni tu da se zaustavi.

Multimilijarderka, bivša supruga Džefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu, u poslednja četiri meseca donirala je više od 4,2 milijarde dolara američkim bankama hrane i fondovima za pomoć u hitnim slučajevima.

Ove godine ukupno je pomogla 380 dobrotvornih organizacija, a razmišlja i o finansijskoj pomoći za njih još 6.500. Kada se sve sabere, tokom 2020. godine je u dobrotvorne svrhe dala oko šest milijardi dolara.

“Ova pandemija je uništila živote nekih Amerikanaca koji su već odranije bili u teškoj situaciji. Ekonomski gubici i zdravstveni ishodi bili su teži za žene, nebelce i za ljude koji žive u siromaštvu. U međuvremenu se znatno povećalo bogatstvo milijardera. Posedujem nesrazmernu količinu novca koju moram da podelim”, napisala je na svom blogu.

Inače, Bezos se ove godine takođe bavio filantropijom, pa je donirao ukupno 10 milijardi dolara inicijativama za klimatske promene.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, njegovo bogatstvo se ove godine povećalo za 70 milijardi dolara i sada iznosi ukupno 185 milijardi dolara.

Kurir.rs/Net.hr/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track