UBILI SU JOJ ĆERKU, A ONDA JE UZELA STVAR U SVOJE RUKE: Filmska priča o majci koja je ubice privela pravdi, a onda krvavo završila
Foto: Youtube/MILENIO

celu zemlju je pretražila

UBILI SU JOJ ĆERKU, A ONDA JE UZELA STVAR U SVOJE RUKE: Filmska priča o majci koja je ubice privela pravdi, a onda krvavo završila

Planeta -

Meksikanka Mirijam Rodrigez, čiju je ćerku oteo i ubio zloglasni narko-kartel Los Zetas, provela je godine tražeći ubice, a na kraju je i sama krvavo završila - izrešetana je sa 12 metaka ispred svoje kuće pre 3 godine.

Njena priča je poput filmske. Sve je počelo 23. januara 2012. kada je njena ćerka Karen Alehandra Salinas Rodrigez (20) oteta u Tamaulipasu, na severoistoku zemlje. Grupa naoružanih bandita Los Zetasa upala je u njen automobil i odvezla se sa njom. Iako su tražili hiljade dolara otkupa, ubili su je, a njeni ostaci su pronađeni na napuštenom ranču 2014. godine.

Mirijam je rešila da uzme stvar u svoje ruke. Pretražila je čitavu zemlju u potrazi za ubicama njene ćerke, čak i sa druge strane granice, u Teksasu.

Koristeći se lažnim identitetima, lažnim pištoljima i dokumentima, Mirijam je uspela da pronađe nekoliko članova kartela. Među njenim metama bio je i cvećar koga je jurila godinama. On je prodavao cveće na ulici pre nego što se pridružio kartelu, a nakon što je saznala informacije o njegovoj lokaciji, Mirijam ga je pronašla blizu meksičko-američke granice, gde je prodavao naočare za sunce.

Kada ju je spazio, počeo je da beži, ali ga je majka, tada 56-godišnjakinja, stigla i zapretila pištoljem: "Ako se pomeriš, ubiću te". Držala ga je skoro sat vremena, dok se nije pojavila policija.

Kako prenosi Dejli mejl, Mirijam je najmanje 10 kriminalaca privela pravdi. Jednom prilikom se čak našla sa pripadnikom kartela koji je rekao da oni ne znaju gde je njena ćerka, ali da će pomoći da je pronađe za 2.000 dolara. Dok su razgovarali, čula je da ga je neko preko radio-veze oslovio "Sama".

Na Fejsbuku je otkrila da je Sama na fotografiji jedne žene koja je radila u prodavnici sladoleda. Nedelje je provela čekajući da se Sama pojavi u prodavnici. Mirijam je ofarbala kosu u crveno i nosila uniformu sa starog posla, kako je niko ne bi prepoznao. Naposletku, jedan policajac joj se pridružio u potrazi, međutim, dok je izdat nalog za hapšenjem, Sama je napustio grad.

Tek septembra 2014. godine je Mirijanin sin Luis spazio Samu kako razgleda šešire u njegovoj prodavnici.

Policija je ubrzo uhapsila Samu koji je potom odao sve što je znao, imena i lokacije ljudi koji su umešani u Karenino ubistvo.

Međutim, zbog svega što je otkrila, Mirijam je i sama postala meta. Ubijena je ispred svoje kuće 2017. godine, sa 12 metaka.

Pronašao ju je muž kako leži na ulici, a ruka joj je bila na pištolju koji je držala u tašni.

Mirijam se u svom gradu smatra za heroja, prenosi Dejli mejl.

Policajac koji joj je pomogao, rekao je o njenoj istrazi: "Nikad to nisam video. Detalji i informacije koje je imala, a sve je prikupila sama, to je neverovatno".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track