DŽO BAJDEN SPOMENUT U POSLOVIMA HANTERA BAJDENA: Šta otkrivaju SMS poruke saradnika sina izabranog predsednika SAD! (VIDEO)
Foto: EPA

uporno poriče

DŽO BAJDEN SPOMENUT U POSLOVIMA HANTERA BAJDENA: Šta otkrivaju SMS poruke saradnika sina izabranog predsednika SAD! (VIDEO)

Planeta -

Dok novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden tvrdi da "nikada" nije razgovarao sa svojim sinom Hanterom o poslovima u inostranstvu, nove SMS poruke otkrivaju da su saradnici Hantera Bajdena 2017. godine govorili o "uključivanju Džoa“ u kineski posao - otkriva Foks njuz.

Bivši saradnici Hantera Bajdena Džejms Gilijar i Toni Bobulinski, navodno su to komentarisali dok su razgovarali o zajedničkom ulaganju sa kineskom energetskom kompanijom (CEFC).

Bobulinski je u tekstualnoj poruci 11. maja 2017. napisao: „Čovek U je u pravu, hajde da osnujemo kompaniju, a zatim recite H [Hanteru] i porodici velike uloge i uključite Džoa.“

Razmena poruka nastavljena je 30. aprila 2017. godine, kada je Bobulinski pitao Gilijara, „kakav je dogovor sa Džimom Bajdenom pošto on nije bio deo diskusije, ali sada izgleda kao glavni“.

Gilijar je uzvratio, „Sa H u problemima, možda bi bilo dobro imati rezervu, on pojačava naš USP [jedinstveni prodajni predlog] Kinezima, jer izgleda kao istinsko porodično preduzeće, a ja volim frajera.“

Kurir.rs/911 Breaking

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track