JOŠ JEDNA NESREĆA U KINESKOM POSTROJENJU: U eksploziji u hemijskoj fabrici poginulo 19, povređene desetine (VIDEO)
Foto: Screenshot

tuga

JOŠ JEDNA NESREĆA U KINESKOM POSTROJENJU: U eksploziji u hemijskoj fabrici poginulo 19, povređene desetine (VIDEO)

Planeta -

Eksplozija u hemijskoj fabrici u Kini usmrtila je 19 ljudi, što je najnoviji smrtonosni industrijski incident u najvećem svetskom proizvođaču hemikalija.

Vlasti su saopštile da je 12 osoba povređeno u eksploziji koja je protekla u četvrtak u Iibin Hengda Tehnolodži u industrijskom parku nekoliko sati jugoistočno od Čengdua.

Uzrok eksplozije - koja je usred napora za jačanjem industrijske bezbednosti u zemlji nakon niza visokih incidenata u rudnicima uglja i hemijskim postrojenjima - pod istragom je izjavila državna novinska agencija Sinhua.

Kompanija koja proizvodi hemikalije za prehrambenu i farmaceutsku industriju.

Fotografije na kineskim društvenim mrežama pokazale su ogromnu vatru i stubove dima koji su se dizali iz objekta. Požar, koji je izbio u četvrtak uveče, ugašen je do 23.30, navodi se u saopštenju vlade.

Trio trospratnih zgrada eksplozijom je sveden na svoje čelične okvire, objavile su novine Sichuan Daili.

Prozori na obližnjim zgradama razbijeni su eksplozijom u fabrici koja je okružena postrojenjem peska i šljunka.

Pogon ima tri proizvodne linije, koje godišnje proizvode 300 tona benzojeve kiseline, koja se koristi u konzervansima za hranu, i 2.000 tona godišnje 5-nitroizoftalne kiseline, za lekove i boje, rekao je regionalni zavod za zaštitu životne sredine.

U eksploziji u skladištu hemikalija u severnom lučkom gradu Tianđinu 2015. godine usmrćeno je 165 ljudi. Prošle godine u eksploziji u petrohemijskoj fabrici u istočnoj provinciji Šandong usmrćeno je osam ljudi, a devet povređeno.

Kurir.rs/National News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja