NEMAČKI GRADIĆ SASVIM SLUČAJNO POSTAO VEOMA POPULARAN: Odjednom ne mogu da se odbrane od turista, a evo u čemu je stvar (VIDEO)
Foto: Youtube/Jean Geelen

posle samo jedne objave

NEMAČKI GRADIĆ SASVIM SLUČAJNO POSTAO VEOMA POPULARAN: Odjednom ne mogu da se odbrane od turista, a evo u čemu je stvar (VIDEO)

Planeta -

Frojdenberg, gradić na zapadu Nemačke, postao je veoma popularan na društvenim mrežama nakon što su se internetom proširile fotografije zanimljivih kuća u tom mestu.

Frojdenberg se nalazi u šumovitim predelima na području Severne Rajne Vestfalije i u blizini je većih gradova Kelna, Dortmunda i Bona, koji su mu na samo sat vožnje automobilom, dok do Frankfurta treba sat i po.

Leži na brežuljkastom području, između 240 i 505 metara nadmorske visine. Celo njegovo područje zauzima 54 kvadratna kilometra, a od toga su dve trećine pod šumom.

Po čemu je toliko poseban? Poznat je po specifičnoj i autentičnoj arhitekturi.

Naime, sve njegove kućice iz 17. veka, njih osamdeset, izgledaju isto i posebne su po načinu gradnje. Imaju karakterističnu crno-belu fasadu i umrežene grede.

Najbolje vreme za posetu gradiću je u jesen ili zimu. Tada deluje još čarobnije, pogotovo kada sneg ukrašava krovove kućica.

Zimske fotografije Frojdeberga, čije ime u prevodu znači planina radosti, učinile su ga pravom zvezdom Instagrama. Slučajna objava na Instagramu izvukla je ovaj gradić iz mraka i sad mu se piše neka druga priča.

Upravo zbog povećanog interesovanja i dolazaka turista, posebno Japanaca, gradske vlasti su odlučile da obnove gradski park Kurpark, s kojeg se pruža jedan od najboljih pogleda. Projekat će koštati 2,29 miliona dolara.

Tamo bi u bliskoj budućnosti turisti trebalo da uživaju u pogledu, uz kafu i poslastice.

Kurir.rs/DW

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track