ŠATORI I DŽINOVSKA ZASTAVA PRED VLADOM U JEREVANU: Jermeni se ne mire sa gubicima u Nagorno-Karabahu! Protest opozicije!
Foto: Profimedia / Vagram Bagdasaryan / TASS

jerevan

ŠATORI I DŽINOVSKA ZASTAVA PRED VLADOM U JEREVANU: Jermeni se ne mire sa gubicima u Nagorno-Karabahu! Protest opozicije!

Planeta -

Stotine pristalica jermenske opozicije podigle su danas šatore ispred zgrade vlade u Jerevanu i nastavile kampanju za smenu premijera Nikole Pašinijana.

Nezadovoljni demonstranti zahtevaju da Pašinijan podnese ostavku jer je, kako tvrde, loše rukovodio krvavim šestonedeljnim konfliktom u Nagorno-Karabahu koji se okončao mirovnim sporazumom u kojem je posredovala Rusija, ali i velikim teritorijalnim ustupcima u korist Azerbejdžana, preneo je Rojters.

Demonstranti su zapretili da će danas pozvati svoje sunarodnike na opšti štrajk, a kada se pojavila policija zavijorile su se zastave Jermenije.

"Podigli smo šatore i nameravamo da spavamo ovde, da ostanemo koliko god je potrebno, ali Pašinijan mora da podnese ostavku", izjavio je Iškan Sagatelijan, opozicioni političar, preneo je TAS.

Jerevan, protest, Jermenija
foto: Profimedia / Vagram Bagdasaryan / TASS

Pašinijan, koji je preuzeo premijersku funkciju nakon mirne revolucije u maju 2018. godine, odbija da podnese ostavku.

Iako je u pratnji više hiljada ljudi u subotu na vojnom groblju u Jerevanu prisustvovao komemoraciji vojnicima koji su izgubili život tokom konflikta u Nagorno Karabahu, Pašinijan je tokom prolaska gradskim ulicama bio izložen povicima nezadovojnih građana koji su mu uzvikivali "Nikola je izdajnik", prenela je ranije jermenska televizija.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Vagram Bagdasaryan / TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track