Najnovije vesti

REKA DOBILA KRVAVU BOJU: Meštani ruske Karelije zgroženi, a sada je stiglo i objašnjenje (VIDEO)
Foto: Youtube/Life Новости

zagađenje prirode

REKA DOBILA KRVAVU BOJU: Meštani ruske Karelije zgroženi, a sada je stiglo i objašnjenje (VIDEO)

Planeta

Stanovnici Karelije, na severozapadu Rusije, uočili su da je reka dobila krvavo crvenu boju, a utvrđeno je da iza ove pojave stoji čišćenje ribe na jednom od uzgajališta pastrmke.

"Inspekcija je bila na terenu, uzeti su svi uzorci. Pitanje prisustva ili odsustva objekata za prečišćavanje otpadnih voda je više puta pokrenuto. Radi se na tom pitanju", rekla je zamenica predsednika opštine Popovporožski Antonina Kljukina.

Stanovnici su naglasili da situaciju komplikuje stav rukovodstva ribnjaka. Prema njihovim rečima, direktor retko kontaktira sa stanovništvom i primorava ljude da probleme rešavaju „sami“.

Pres služba Ministarstva poljoprivrede Karelije izjavila je da u vreme inspekcije reke nije bilo ispuštanja obojenih otpadnih voda.

"Prema informacijama izvršnog direktora kompanije „Ruskoje morje „Akvakuljtura“, radionica i kanalizacija postrojenja za prečišćavanje rade normalno. Održavanje industrijskog sistema otpadnih voda vrši se redovno. Nije bilo vanrednih situacija “, saopštili su iz ministarstva.

U Ministarstvu poljoprivrede su napomenuli da se u preduzeću razvija projekat modernizacije kompleksa za prečišćavanje otpadnih voda.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...