Najnovije vesti

RUSKA ZATVORSKA SLUŽBA DALA ULTIMATUM NAVALJNOM: Da se odmah vrati iz Nemačke ili mu sledi zatvor, jer mu ističe uslovna kazna
Foto: EPA / YEVGENY FELDMAN

moskva

RUSKA ZATVORSKA SLUŽBA DALA ULTIMATUM NAVALJNOM: Da se odmah vrati iz Nemačke ili mu sledi zatvor, jer mu ističe uslovna kazna

Planeta

Ruska zatvorska služba je u ponedeljak dala poslednji ultimatum opzicionom lideru Alekseju Navaljnom da se odmah vrati iz Nemačke i javi nadležnim službama danas ili da se po povratku u Rusiju suoči sa momentalnom zatvorskom kaznom jer mu uslovna zatvorska kazna ističe 30. decembra, preneo je Rojters.

Federalna zatvorska služba (FSIN) je optužila Navaljnog da krši pravila o privremenom puštanju na slobodu, jer nije odslužio kaznu iz 2014. godine, a takođe mu se na teret stavlja izbegavanje suočavanja sa ruskim inspektorima za kriminal.

Navaljani je na uslovnoj kazni, pošto je osuđen na 3,5 godina zatvora zbog krađe koju je ocenio da je bila "politički motivisana", a uslovna kazna mu ističe 30. decembra.

Navaljni, jedan od glavnih kritičara politike predsednika Rusije Vladimira Putina, otišao je u Nemačku u avgustu, a pritom je kolabirao u avionu na putu ka Berlinu, pa je odmah transportovan u bolnicu.

Neposredno pre odlaska u Nemačku, Navaljni je bio u bolnici u ruskom gradu Omsk, jer mu je zdravstveno stanje bilo veoma loše.

Zapadne zemlje su ocenile da je neko pokušao da ga ubije nervnim agensom "novičok", dok je Rusija rekla da ne postoje dokazi da je otrovan i negirala je umešanost u incident.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...