TRAMP IZGUBIO KOMPAS! I DALJE NE PRIZNAJE IZBORE, PA PORUČIO: To su bile eksplozije sr*nja! (VIDEO)
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

slikovito

TRAMP IZGUBIO KOMPAS! I DALJE NE PRIZNAJE IZBORE, PA PORUČIO: To su bile eksplozije sr*nja! (VIDEO)

Planeta -

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp pojavio se pred hiljadama pristalicama u Vašingtonu i dalje ne priznajući rezultate izbora i pobedu Džoa Bajdena.

Govoreči kako su lažni mediji pokrali izbore i "da ćemo morati naredne 4 godine da živimo sa predsednikom koji nije osvojio izbore", pomenuo je i brojanje glasova, koje je prema njegovom mišljenju bilo krajnje sporno.

"Naši izbori su bili završeni tada u deset sati. Vodili smo u Pensilvaniji, Mičigenu i Džordžiji sa stotinama hiljada glasova prednosti, a onda kasnije tokom večeri i rano ujutru usledile su eksplozije sr*nja... i odjednom je sve počelo da se dešava", slikovito je objasnio Tramp mašući rukama. Tu njegovu opasku pristalice su dočekale velikim povicima, a često su tokom govora predsednika skandirali i njegovo ime.

Inače, u međuvremenu vodi se velika bitka u Džordžiji. Demokrata Džon Osof proglasio je pobedu nad republikancem Dejvidom Perduom na ključnim izborima u Džordžiji koji će odrediti koja stranka će imati kontrolu nad Senatom SAD-a.

Međutim, nijedan veći američki medij još nije proglasio pobednika u ovoj neizvesnoj trci, iako Osof ima prednost.

Donald Tramp
foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ukoliko on zaista pobedi, demokrate će preuzeti kontrolu nad Senatom, jer će odnos snaga biti 50 prema 50, pa će glas buduće potpredsednice SAD Kamale Haris biti prevaga.

Demokrate bi u tom slučaju imale punu kontrolu nad oba doma Kongresa i Belom kućom, što bi im omogućilo sprovođenje svih zacrtanih politika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja