OBJAVILI REZULTATE ISTRAŽIVANJA! NAUČNICI IZ NAPULJA TVRDE: Prevencija korone - čišćenje usta, nosa i očiju
Foto: Profimedia

kovid-19

OBJAVILI REZULTATE ISTRAŽIVANJA! NAUČNICI IZ NAPULJA TVRDE: Prevencija korone - čišćenje usta, nosa i očiju

Planeta -

Grupa istraživača Univerziteta u Napulju objavila je rezultate istraživanja prema kojem ispiranje usta 3-postotnim rastvorom hidrogena, korišćenje spreja za nos na bazi hidrogena i kapi za oči, može pomoći kao zaštita od kovida 19, piše agencija Ansa.

Rezultate napuljskih naučnika potvrdili su i eksperimenti napravljeni na univerzitetu u Milanu.

Eksperimenti su pokazali da su osobe koje su bile zaražene, ali bez simptoma, ili su imale blage simptome zaraze, nakon primene kure, na ponovnom testiranju su bili negativni na kovid 19.

"Ukratko istraživanje pokazuje da virus može biti neutralizovan pre nego prodre koroz epitel, do čega dolazi u toku dva dana nakon zaraze, jačanjem odbrambenih snaga organizma i čišcenjem usta, nosa i očiju, koji su glavni putevi kroz koje virus dolazi u organizam", izjavio je za agenciju Ansa profesor na očnom odeljenju univerziteta "Federiko II", Antonio del Prete.

Ova mera koja se bazira na preparatima jeftinim i dostupnim svima je efikasna kao preventiva i kod pacijenata koji imaju blage simptome zaraze koronavirusom.

Naučnici iz Napulja su objavili rezultate svog rada u engleskom naučnom časopisu "Infection control & Hospital Epidemiology".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track